logo

 

kruz

ziacpar

skolcas

 

TOPlist  

 

Skrášľujeme okolie školy

 

Názory našich žiakov:

 

Andrej Harčarik, 4. ročník:

 

S pani učiteľkou sa často rozprávame o životnom prostredí. Musíme sa oň starať všetci. Je nevyhnutné pre náš život. Človek sa dobre cíti v prostredí, kde je čisto a poriadok. Preto aj my, štvrtáci, sa staráme o okolie našej školy. Veď škola je naším druhým domovom. V okolí školy sadíme kvety, polievame záhony, okopávame ich. Do konca nám minuloročný deviataci darovali kŕmidlo pre vtáčiky. Sem-tam na nás s radosťou zaštebocú. Smutné však je že niekedy zbierame odpadky. Veď každý z nás by si mal uvedomiť, že upravené okolie školy je pýchou nás všetkých, žiakov a učiteľov.

 

Šimon Mikloš, 4. ročník:

 

            Pred školou máme vysadené kvetinové záhony. Staráme sa o ne my s pani učiteľkou. Kvety sú rôznych druhov a farieb. O záhony sa staráme každý rok a každý týždeň. Okopávame ich a vyplievame. S týmito záhonmi sme si dali veľa práce. Keď to pôjde takto ďalej, tak to budú naozaj krásne záhony.

 

Dominika Antalíková, 4. ročník:

 

            Okolie našej školy sa nám zdalo zanedbané. Rozhodli sme sa, že si ho skrášlime. S pani učiteľkou sme zriadili pestré kvetinové záhony. Žiaci priniesli cibule, semená a hľuzy kvetov. Spoločne sme ich vysadili do záhonov. V lete sme sa tešili z pestrofarebných kvetov. Včielky si nad nimi veselo poletovali.

 

Kristína Borzová, 4. ročník:

 

            Asi pred rokom bolo pred našou školou veľmi, ale veľmi škaredo. Naša pani učiteľka sa rozhodla, že sa to zmení. Nuž sme si zapísali: Mamka, prosím ťa, ak môžeš, daj mi nejaké semienka rastlín. Vopred ďakujem. Na druhý deň „prišlo“ s nami do školy veľa semienok. Na PV a na TV sme šli von a všetko sme prekopali, vyčistili, posadili a poliali. A tak dnes, keď pozeráme na školu, vidíme krásne, pestré a veľké kvetinky. Za to všetko môžu záhony poďakovať našej milej a veľmi dobrej pani učiteľke Eve Farkašovej a pani učiteľke Gabike Hurajtovej.

 

1

 

2

 

3

 

 

 

banner